2022. november 24., csütörtök 17:09

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. november 24., csütörtök (OS) - Az álbéremelkedés dupláját is otthagyhatjuk a boltban

    A KSH szerint a bruttó átlagkereset 17,8 százalékkal 504.100 forintra nőtt. Ez nagyjából nettó 330 ezer forintot jelent. Csakhogy eközben szintén a KSH adatai szerint októberben 21,1 százalékkal drágultak az árak, az élelmiszerárak pedig 40 százalékkal.

Orbán Viktor korábban azt mondta, hogy a 3 hónapig adható álláskeresési járadék lejárta után mindenkinek lesz munkája. A hazug propagandával ellentétben a valóság az, hogy az álláskeresés átlagos időtartama közel 9 hónap és nőtt azok száma, akik legalább egy éve nem találnak munkát. A számok mögött pedig olyan emberek és családok vannak, akik mindössze 3 hónapon keresztül számíthattak az állam segítségére.

A héten a kormánypárt leszavazta az MSZP válságenyhítő javaslatcsomagját, melyben többek között szerepelt a minimálbér adómentessé tétele, az alacsony jövedelmekre kivetett adók csökkentése, az egyetemes áram- és földgázszolgáltatás áfájának 27%-ról 5%-ra csökkentése.

Korózs Lajos
alelnök, MSZP
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.