2022. november 24., csütörtök 19:16

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. november 24., csütörtök (OS) - Reagálás Orbán Viktor nyilatkozatára -

    Orbán Viktor szerint Magyarország "az egyetlen ország Európában, amelynek egyszerre két migránsválsággal kell megküzdenie." Az ukrán háború elől menekülők még a Fidesz által felépített nyelvezet és narratíva szerint sem migránsok, hanem menekültek. Menekültek, akiknek Magyarország az első szomszédos ország, szóval még a sokat hangoztatott fideszes logika szerint is be kell fogadni őket, és a menekültek megillető ellátást és jogokat biztosítani nekik. Ez még a fideszes emberiességi szótár szerint is a nemzetközi jogi kötelezettségeken túlmutató alapvetés. Orbán Viktor már sok önellentmondásba keveredett az elmúlt hetekben, most pedig ezzel a kijelentésével az egyik legfontosabb ideológiai törésvonalának tekintett "migrációs kampányát" is képes volt másodpercek alatt hitelteleníteni.

Ráadásul nem véletlen, hogy Orbán Viktor egyetlen egyetértési pontot - hosszú háborúra kell számítani - tudott kihangsúlyozni a V4 ülését követően. Azért csak ezt az egyet, mert valójában nincs több. A visegrádi szövetségben a magyar kormány egyedül maradt az oroszbarát külpolitikájával, egykori szövetségesei teljesen elfordultak, a miniszterelnök az elmúlt három évtized egyik legfontosabb regionális európai szövetségét rúgta fel, azért, hogy az oroszpárti narratívát tudja hangsúlyozni.  

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.