2022. november 24., csütörtök 19:19

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. november 24., csütörtök (OS) - Az MVM TSZSZ tagszakszervezeteinek vezető tisztségviselői 2022.11.22-én egyhangúlag az alábbi állásfoglalást fogadták el, amely szerint készek mindent megtenni javaslataik érvényesítése érdekében. A Szakszervezet továbbra is - az MVM Csoport munkavállalóinak érdekeit szem előtt tartva - kéri a döntéshozókat, hogy a munkabéke fenntartása érdekében fontolja meg a dolgozók javaslatait és hozza meg a szükséges döntéseit

Elfogadhatatlan továbbá, hogy az MVM Csoport dolgozói évről-évre reálbércsökkenést szenvedjenek el, valamint a nemzetgazdasági átlag alatti bérfejlesztésben részesüljenek. Fenntartjuk javaslatunk, hogy ez évben szükséges további bérintézkedés végrehajtása, valamint a 2023. évre vonatkozó bérfejlesztés legalább olyan kétszámjegyű százalékos mértékű legyen, amely meghatározása figyelemmel van az infláció várható alakulására.

Megértjük, elfogadjuk és támogatjuk Magyarország Kormánya szakpolitikai döntését, a villany és gáz árára bevezetett és fenntartott rezsicsökkentést. A magyar háztartások energiaellátásának védelme, az ország energiaellátásának biztosítása vitathatatlanul kiemelt prioritást élvez. Ezzel szemben, ha az MVM Csoport munkavállalóinak e politikai döntés miatt nagyobb mértékben kellene anyagi áldozatot vállalniuk, mondván, hogy az MVM Csoport gazdálkodása nem teszi lehetővé a bérek emelését, a rezsicsökkentés társadalmi terhét az MVM Csoport munkavállalói nagyobb mértékben vállalják fel, kell elszenvedniük.
     Kiadó: Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége