2022. november 26., szombat 12:58

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. november 26., szombat (OS) - Megvágta a kormány a Hankook-dolgozók rezsitámogatását – Adómentes rezsitámogatást vezetne be az Árnyékkormány

        Az Árnyékkormányhoz fordult a rácalmási Hankook-gyár egyik dolgozója, akinek kollégáival együtt három hónapra, idén novembertől jövő januárig havi bruttó 60 ezer forintos rezsitámogatást adott a munkáltatója. A dél-koreai gumiabroncsgyár munkavállalója azonban felháborodva szembesült vele, hogy az Orbán-kormány csökkentette a rezsitámogatását: havi 60 ezer helyett csak 39 ezer forintot kap majd kézhez, mert a munkáltatójának havi 21 ezer forintot adóként kell befizetnie.
     Az Árnyékkormány szerint adó- járulékmentes munkavállalói rezsitámogatást kell bevezetni a teljes munkaidőben foglalkoztatottak részére. Az Árnyékkormány szerint lehetővé kell tenni a munkáltatóknak, hogy a megélhetési válság közepén támogathassák a dolgozóikat. A Hankook döntése emberséges és követendő lépés, hiszen az orbáni infláció miatt olyan mértékben szabadultak el a rezsiárak, hogy sok dolgozónak jelent már megoldhatatlan problémát a téli fűtés kifizetése. Az viszont egyenesen vérlázító, hogy miközben a rezsiválság közepén az Orbán-kormány magára hagyta az embereket és a vállalkozásokat, Orbánék még hasznot is húznak a rezsiemelésből a dolgozóknak járó rezsitámogatás megadóztatásával.

Varju László

Energia- és rezsiügyi árnyékminiszter


Varju László sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.