2022. december 2., péntek 17:55

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye
    Budapest, 2022. december 2., péntek (OS) - Tovább gyarapodott a magyar kerekesszékes vívó-válogatott érmei száma az Európa-bajnokságon. A delegáció egyéni sikereit követően a női párbajtőrcsapat szerzett ezüstérmet a kontinensviadal negyedik versenynapján, Varsóban. A párizsi paralimpia kvalifikációs rendszerébe beleszámító viadalon a magyarok medál gyűjteménye ezzel hatra bővült.

    A Krajnyák Zsuzsanna, Madarászné dr. Mező Boglárka és Veres Amarilla hármasából összeállított csapat a fináléban a lengyelekkel vívott szoros párharcokat, azonban 45:44 arányban alulmaradtak és ezüstérmesek lettek. Míg hazánk férfi tőr együttese számára nem jött össze az éremszerzés, az ukránok ellen a helyosztók során kaptak ki 45:44-re és végeztek a hetedik helyen.
A magyar kerekesszékes vívó-válogatott november 29. és december 4. között bizonyíthat a sportág Európa-bajnokságán. Veres Amarilla párbajtőrben (A kategória) aranyérmet, míg kardban bronzérmet szerzett. A férfiaknál Osváth Richárd (A) tőrben első, a hölgyeknél pedig Hajmási Éva (B) és Madarászné dr. Mező Boglárka (B) kardban a harmadik helyen végzett.

     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.