2022. december 8., csütörtök 08:49

A Magyar E-sport Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. december 8., csütörtök (OS) -

"A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság történetének eddigi legnagyobb, több mint nettó 17 millió forint összdíjazású versenyidőszaka a SIM Liga utolsó futamával zárult le hivatalosan. Magyarország leggyorsabb virtuális pilótája Tóth Dávid lett, aki egy héttel korábban világbajnoki bronzérmet szerzett a Sim Racing World Cup monacói döntőjében. A tizenegy bajnoki címért folytatott nemzeti e-küzdelmek élő online közvetítéseit összesen 1,4 milliószor tekintették meg, ami 1 millió összesített egyedi nézőszámot jelent. Az online zajlott versenyek közül a League of Legends, a Counter-Strike: Global Offensive, valamint a Valorant és a Rainbow Six Siege összecsapásai voltak a legnépszerűbbek a nézők körében" – emelte ki Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

Kiadó: Magyar E-sport Szövetség