2022. december 8., csütörtök 10:09

A Nemzeti Szakszervezet közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. december 8., csütörtök (OS) - A FESZSZ szövetség, tagszervezete az NSZ – Nemzeti Szakszervezet és szakmai tagozatai, a Közlekedési Dolgozók Tagozata és a Taxis Tagozat közösen, további egyeztetéseket kezdeményeznek a 2022. március 24-én Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes úr által is ellenjegyzett szerződés értelmében.

    Tisztelt Főpolgármester Úr!

A FESZSZ szövetség, tagszervezete az NSZ – Nemzeti Szakszervezet és szakmai tagozatai, a Közlekedési Dolgozók Tagozata és a Taxis Tagozat közösen, további egyeztetéseket kezdeményeznek a 2022. március 24.-én Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes úr által is ellenjegyzett szerződés értelmében.
A további tárgyalások szükségességét indokolja, a már akkor is szerződésben foglaltak szerinti szakasz, mely az alábbiakat rögzítette, idézzük:
"További egyeztetések szükségesek annak kapcsán, hogy a piaci folyamatok kiszámíthatatlanságát kezelendő, valamilyen automatikus tarifakorrekció kerüljön kialakításra, amely évente figyelembe veszi a fogyasztói árak, üzemanyagár és a nemzetgazdasági helyzet változását, különös tekintettel az üzemanyag árának tartós, 20%-os növekedése esetére;"
Az NSZ - Közlekedési Dolgozók Tagozata és Taxis Tagozata a körülményekre való tekintettel kezdeményezi a Főpolgármesteri Hivatalnál, mint a BKK és a BKV tulajdonosánál, hogy az alábbi javaslatokra tekintettel kezdjenek tárgyalásokat az érintett vállalatok menedzsmentjeivel:

     Kiadó: Nemzeti Szakszervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.