2022. december 8., csütörtök 10:12

A Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesületének közleménye
    Budapest, 2022. december 8., csütörtök (OS) - Decemberben több mint félezer új termékkel bővül a Tudatos Vásárlók mobilapplikációja. Mostantól a tisztítószerek mellett már irodaszerekről, pelenkáról, papíráruról, sőt, női higiénia termékekről is pár kattintással kiderül, hogy rendelkezik-e az Európai Unió Ökocímkéjével (EU Ecolabel), vagy annak megfelelő hiteles nemzeti öko-minősítéssel. Az Android és iOS platformokon egyaránt elérhető mobilapp így már abban is segít, hogy ne dőljünk be könnyen a nagyvállalatok greenwashing (zöldre festés) üzeneteinek.

    A hamisan környezettudatosnak beállított termékek és szolgálatások száma látványosan megugrott az elmúlt években, míg a fogyasztók továbbra is néhány másodperc alatt meghozzák a döntésüket a polcok széles kínálata előtt. A tisztánlátást nagyban segíti a Tudatos Vásárlók mobilapplikációja, amely a csaknem tizenhétezres felhasználói táborával Magyarország egyik legnépszerűbb zöld alkalmazásává nőtte ki magát az elmúlt két évben. Az app környezetbarát része, a termék vonalkódjának beolvasásával segít megtalálni közülük azokat, amelyek harmadik, független fél által hitelesített öko címkével rendelkeznek. Az applikációba feltöltött termékkategóriákban szereplő termékek mintegy 29 százaléka rendelkezik EU Ecolabel/Ökocímke minősítéssel, 40 százalékul pedig a német Kék Angyal minősítést tudhatja magáénak, így mindig választhatunk olyat, ami bizonyítottan kisebb terhelést jelent a bolygó számára. A címkék pontos leírása megtalálható az Egyesület weboldalán.

     Kiadó: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.