2022. december 8., csütörtök 10:39

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. december 8., csütörtök (OS) - Folytatódik a Balaton gátlástalan Fidesz-közeli beépítése – Balatonföldvárnál is több ezer köbméter beton kerül a tóba

    A helyi lakosság elkeseredetten tiltakozik, mert a helyi építési szabályzat szerint a strand funkciójának megváltoztatása nem engedélyezhető. Márpedig a helyi önkormányzat által is támogatott beruházás egyenesen kettévágná a strand területét. A 175 hajó befogadására alkalmas kikötő csökkentené a vízhez jutás lehetőségét, és ezrek vízparti pihenési lehetőségeit lehetetlenítené el.

Ez tehát egy újabb példája a Balaton-part Fidesz-közeli gátlástalan beépítésének! Pedig páratlan természeti kincsünk, a Balaton nem bírja el a korlátlan kizsákmányolást: ha az Orbán-kormány így folytatja, a tó néhány évtizeden belül posvánnyá válhat. Létfontosságú, hogy az ilyen beruházások környezeti hatásait objektív szakértők mérjék fel, és ne természetromboló üzleti érdekek és szakvéleménynek álcázott félrenézés döntsön a Balaton sorsáról.

A Párbeszéd hiába kérdezte személyesen Nagy István agrárminisztert, szerinte van-e környezeti hatása több ezer köbméter beton tóba öntésének, a válasz csupán annyi volt, hogy minden a legnagyobb rendben van, a lefolytatott vizsgálat elegendő és jogszerű volt.

Szabó Rebeka,
a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.