2022. december 8., csütörtök 11:37

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. december 8., csütörtök (OS) - Települések maradhatnak örökre Posta nélkül -

Az LMP írásbeli kérdéssel fordult a gazdaságfejlesztési miniszterhez, hogy a kormány mikor szándékozik újranyitni a bezárt postafiókokat. Az államtitkár válaszában nem cáfolta, hogy eladhatják az állítólag ideiglenesen bezárt posták épületeit. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy ne nyerészkedni akarjon a postaépületek eladásával, hanem biztosítsa mindenkinek az alapvető közszolgáltatásokat.

A kormány november 12-én 366 postafiókot zárt be, összesen 210 településen. A bezárások különösen érintik a nem digitális felhasználókat és vidéki postákat. A távolabbi posták elérése többlet terhet jelent a lakosoknak, például az utazási költségek megemelkedése miatt. Továbbá gerjesztett ingázási kényszert is jelent, ami a jelenleginél is nagyobb forgalmat zúdít a központi helyekre, tovább rontva az érintett területek, jellemzően a már eleve forgalommal terhelt központok környezetének az élhetőségét. A többletutazások fenntarthatósági és környezetvédelmi szempontból problémásak.

Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja