2022. december 9., péntek 10:27

A Babagenetika Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. december 9., péntek (OS) - Az ünnepi rohanásban szánjon 20 percet a saját egészségére. A HPV szűrőhét december harmadik hetében több, mint 30 rendelőben, országszerte 10 városban.A szűrőhéten a 30 év feletti nők számára hagyományos, citológiai rákszűrésen felül DNS alapú HPV teszt elvégzésére is sor kerül a még megbízhatóbb eredményért. A szűrőhét alatt kimutatott HPV fertőzés esetén ingyenes megerősítő Confidence biomarker teszt jár a pácienseknek.

A két év COVID, majd az újrarobbant hétköznapi rohanás, az egyre aggasztóbb gazdasági helyzet, most pedig az ünnepi készülődés fényében borzasztóan nehéz beiktatni a nőgyógyászt, főleg, ha panaszmentesek vagyunk. Ennek pedig nem szabadna így lennie. a méhnyakrákot okozó HPV vírus DNS-ének jelenlétét vizsgáló tesztek is elérhetők. E két vizsgálattípus együttes alkalmazásával jóval több rákmegelőző állapot kiszűrhető, mint az elmúlt évtizedekben.
A feltárt HPV fertőzés esetében az úgynevezett Confidence Marker teszt elvégzése javasolt a már levett mintán. Ez a teszt ugyanis arra alkalmas, hogy elkülönítse egymástól a HPV fertőzés típusait.
Ezért idén december közepén számos kiváló nőgyógyász szakember várja a 30 év feletti nőket, ráadásul a kampányhéten minden kiszűrt pozitív HPV esetben ingyenes Confidence biomarker tesztet biztosítanak a résztvevők számára.
A kampányhéttel kapcsolatos megjelenésekkel kapcsolatban keresse Sevcsik M Annát a Babagenetika Egyesület alapítóját a 06305155999- es telefonszámon vagy a sevcsik.anna@babagenetika.hu e- mail címen

Kiadó: Babagenetika Egyesület