2022. december 17., szombat 13:06

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2022. december 17., szombat (OS) - Megalázó és hazug a pedagógus-béremelésnek álcázott rendelkezés

        Pintér Sándor belügyminiszter bejelentése még porhintésnek is kevés. A pedagógusok most sem bér- vagy illetményemelést kapnak, hanem szakmai pótlékot, de még annak a mértéke is méltatlanul megalázó. A kormány az éjszaka kihirdetett rendeletével gyakorlatilag  pedagógus-bércsökkentés csökkentést jelentett be, hiszen a bérük jövőre jóval kevesebbet ér majd, ha csak a pótlék növekszik, ráadásul így még kiszolgáltatottabbak lesznek.
     Üdvös lenne, ha lassan szakember irányítaná a magyar oktatást, nem parancsuralmi keretek között szocializálódott rendészeti vezető, és a kormány is komolyan venné végre e mindannyiunk jövőjét meghatározó területet.
     Emlékeztetnénk továbbá, hogy szükségtelen az Európai Unióra mutogatni a hiányzó források miatt, ugyanis – mint azt Rétvári Bence államtitkár maga is elismerte egy parlamenti felszólalásában – igenis a magyar költségvetésnek kell állnia a pedagógus-béremelés jelentős részét (85-90 százalékát).
     A képlet egyszerű tehát: Orbán Viktor miniszterelnök kivételesen ne az apjának, a vejének és a magángépes, jachtos haverjainak osztogasson százmilliárdokat, hanem – az ország érdekében – a pedagógusok jogos követeléseit teljesítse haladéktalanul. A Párbeszéd továbbra is azonnali 45 százalékos pedagógus-béremelést és kirúgások, vegzálások nélküli oktatást követel.

Szabó Rebeka
és Tordai Bence
a Párbeszéd társelnökei, országgyűlési képviselői

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.