2022. december 19., hétfő 15:45

Az ELTE Alumni Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. december 19., hétfő (OS) - Tehetséges, rászoruló hallgatókat támogat az ELTE Alumni Alapítvány

    Az ELTE volt rektorai - Ádám György, Klinghammer István, Nagy Károly,  Szabó Miklós és Vékás Lajos - felismerve annak fontosságát és jelentőségét, hogy az ELTE volt és jelen hallgatói, oktatói, kutatói, dolgozói egy közösséget alkotnak, továbbá, hogy e közösség az egyetemi hagyományok ápolására és átadására a volt és jelenlegi egyetemi ifjúság számára kimagasló lehetőséget nyújt, 2008-ban létrehozták az ELTE Alumni Alapítványt.

Az alapítvány kiemelt célja a tehetséges, anyagilag rászoruló hallgatók támogatása. E célból  2016 óta félévente meghirdetésre kerül az ELTE Alumni Ösztöndíj, mely hozzájárul ahhoz, hogy a hallgatók más európai országokban is tudást, tapasztalatokat szerezhessenek, és tovább öregbíthessék az Egyetem hírnevét, az ELTE-s diploma értékét.

A pályázatok révén évről évre több hallgató világlátásához, tanulmányához, szakmai épüléséhez járulhatott hozzá az ELTE Alma Mater az alapítvány közreműködésével, és az ELTE-s generációk összefogása - adományai, SZJA 1% felajánlásai - jóvoltából. Immár 33 fő részesülhetett támogatásban.

Azért, hogy ez jövőre is folytatódhasson, az év végéig beérkező adományok feladói jótéteményükkel a hálás köszöneten túl még ajándékcsomagot is nyerhetnek. A kampányról és az ösztöndíj mibenlétéről az ELTE Alumni platformon tájékozódhat.

Ugyanitt az ösztöndíjasok tanulmányútjairól izgalmas, fényképes beszámolókat olvashat.
Örök diákjait az ELTE Alma Mater visszavárja!

     Kiadó: ELTE Alumni Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.