2022. december 19., hétfő 17:05

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleménye
    Budapest, 2022. december 19., hétfő (OS) - A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) budapesti székházában ma aláírták azt a megállapodást, amelynek eredményeként a jövőben szoros tudományos együttműködésre kötelezte el magát a Mazsihisz fenntartásában működő Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) és a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara.

    Az együttműködés nemcsak a kutatásra és az oktatásra terjed majd ki, hanem közös pályázatok írására, közös kutatói csoportok létrehozására, konferenciák szervezésére, hallgatócserék lebonyolítására és közös kötetek kiadására is.

Az együttműködésről szóló dokumentumot az OR-ZSE részéről dr. Balázs Gábor rektori jogkörökkel megbízott általános rektorhelyettes, míg a szegedi egyetem nevében dr. Gyenge Zoltán professzor, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja írta alá.

Dr. Gyenge Zoltán professzor, a szegedi Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja beszédében emlékeztetett arra, hogy organikus fejlődésről van szó, hiszen a két egyetem különböző karai, tanszékei és oktatói már évek óta élénk szakmai kapcsolatban állnak.

Dr. Balázs Gábor, az OR-ZSE általános rektorhelyettese azt mondta: egy hivatalos együttműködés akkor működhet jól, ha a háttérben jók a személyes kapcsolatok is. Hozzátette: "manapság igazán jól csak networkben lehet dolgozni, ez a kor a hálózatoké, hatékony tudományos munkát pedig csak intézmények közötti együttműködések révén lehet végezni.

     Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.