2023. január 12., csütörtök 08:56

A Magyar Tartalékosok Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. január 12., csütörtök (OS) -

    A 80 évvel ezelőtt, 1943. januárjában a Don folyónál elesett, megsebesült vagy hadifogságba esett katonákról emlékezett meg a Magyar Tartalékosok Szövetsége az országos rendezvénysorozat Nyitó rendezvényén, január 10.-én a MATASZ Veszprém Vármegyei Egyesület szervezésében.  
Az ünnepségen a Zirci Ciszterci Apátságban Bérczi L. Bernát Apát tartott szentmisét. Közös imával emlékeztek meg a jelenlevők az akkori eseményekről és annak magyar résztvevőiről.
A Nyitó rendezvény az Apátság látogatóközpontjában folytatódott, ahol Széles Ernő nyugalmazott dandártábornok, a MATASZ elnöke, ismertette Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi miniszterének Köszöntő levelét. A levél kiemeli, hogy
"A Don-kanyarban vívott embert próbáló küzdelem gyászában egy ország osztozik.
Ma, 80 évvel a doni katasztrófa után, kötelességünk emlékezni és feladatunk emlékeztetni.
Köszönöm a Magyar Tartalékosok Szövetségének azt a munkát, amelyet 2001. óta szakadatlanul végeznek a honvédelem hagyományainak ápolása és katonáink társadalmi megbecsültségének növelése érdekében. A MATASZ DON-80 országos rendezvénysorozat tanúbizonyságot tesz– a haza szolgálatának és katonáink hősiességének tisztelete mellett– a magyar katonaörökség féltő gondozásáról."
A MATASZ DON-80 rendezvénysorozat részeként az elkövetkező hetekben országszerte több vármegye településein szerveznek megemlékezéseket, amelyekre hívják mindazokat, akik részvételükkel, vagy csak egy főhajtással szeretnének tisztelegni a hősök előtt
     Kiadó: Magyar Tartalékosok Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.