2023. január 19., csütörtök 09:28

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2023. január 19., csütörtök (OS) - MSZP: törölje el a kormány az alapvető élelmiszerekre kivetett áfát!

    Gyalázatosan alacsony fizetések, nyugat-európai árak – ezt okozta Magyarországon az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikája. Miután az áfa és az élelmiszer drágulása nálunk a legmagasabb, mostanra oda jutottunk, hogy a három és félszer jobban kereső németek olcsóbban tudnak vásárolni, mint a dolgozó magyar emberek!

Erre biztosan senki sem szavazott! A Fidesz-kormány pedig mindezt tétlenül nézi! Sőt, még nyerészkedik is a bajban, hiszen Orbánék 1000 milliárd forinttal több áfabevétellel számolnak, mint ahogy azt még tavaly nyáron tervezték. Ez azt jelenti, hogy minden magyar ember, a csecsemőtől az aggastyánig 100 ezer forinttal több adót fog befizetni a világrekord 27 százalékos áfa és a rárakódó 4,1 százalékos kiskereskedelminek nevezett, rejtett forgalmi adó miatt.

Az MSZP szerint az embereknek segítségre van szükségük! Az Orbán-kormány nem nyerészkedhet az ennivalón!

Az MSZP ezért az igazi baloldal pártjaként továbbra is kezdeményezi, hogy a kormány csökkentse 0 százalékra az alapvető élelmiszereket sújtó áfát! Így több pénz maradna az embereknél és csökkenne az infláció is. A további árnövekedés megállítása érdekében pedig azonnali segítséget kell nyújtani a mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplőinek a megnövekedett energiaköltségeik kompenzálására.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, az MSZP alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.