2023. január 19., csütörtök 11:30

Az Országos Mentőszolgálat közleménye (3. rész)
    Budapest, 2023. január 19., csütörtök (OS) -

Az ügyelet telefonszáma február 1-től 1830 (a korábbi, Hajdú-Bihar vármegyei 06 52 506 303 szám is működik), ahol a mentők szakembere fogadja a hívást és az ügyeleti időben hirtelen jelentkező, illetve súlyos egészségügyi problémák esetére magas szakmai színvonalú és biztonságos megoldást biztosít. A hívások kezelése rögzített vonalon, beteg- és minőségbiztosítási szempontokból visszakövethetően, az aktuális szakmai betegosztályozási (triázs) irányelveknek megfelelően történik.

A beteg a központi telefonszám hívásával szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldünk, a vármegye bármely településén is tartózkodjon az ellátásra szoruló, így a beteg állapotának megfelelő ügyeleti, sürgősségi ellátást a vármegye valamennyi településén, minden rászoruló számára a korábbinál magasabb minőségben és szélesebb elérhetőséggel biztosított.
A 1830 telefonszám hétköznap 16.00-08:00 között, szombat-vasárnap, ünnepnapon egész nap hívható.
Azok számára, akik személyesen keresnék fel egy éjszakai ügyeletet, a vármegye öt pontján 22:00-08:00 között erre is van lehetőség.

1.    Debrecen 4032 Debrecen, Nagyerdei Krt. 98.
2.    Berettyóújfalu 4100 Berettyóújfalu, Orbán Balázs tér 1.
3.    Hajdúszoboszló 4200 Hajdúszoboszló, Szilfák alja 1-3.
4.    Hajdúnánás 4080 Hajdúnánás, Iskola utca 11.
5.    Hajdúböszörmény 4220 Hajdúböszörmény, Korpona utca 17.

Kiadó: Országos Mentőszolgálat