2023. január 20., péntek 09:08

A Magyar Vöröskereszt közleménye
    Budapest, 2023. január 20., péntek (OS) - Humanitárius Település címre írt ki pályázatot a Magyar Vöröskereszt.

        Magyarország legnagyobb humanitárius szervezete 2007-ben alapította meg a Humanitárius Település címet, amelyre idén március 31-ig várja a jelentkezéseket. A sikeresen pályázók egy évig viselhetik az elnevezést. Azon település, amely két vagy több alkalommal is elnyeri a minősítést, jogosult lesz márványtábla kitételére, illetve a határmenti üdvözlő tábláján a Humanitárius Település jelzés elhelyezésére.
     "A minősítés igazolja, hogy birtokosai tiszteletben tartják a Vöröskereszt eszmeiségét és alapelveit" – ismertette Fodor Antalné dr., a Magyar Vöröskereszt elnöke. – "A beérkező anyagokban többek között azt vizsgáljuk, hogy az adott közösség mennyire tevékenyen vesz részt a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt programjaiban, különös tekintettel a véradásra, az önkéntes munkára és az elsősegélynyújtásra."
     Bármely település – falu, község, város vagy városrész, kerület vagy kerületrész – pályázhat március végéig. A szervezet online formában és postai úton is fogadja a pályázati anyagokat. A minősítést megszerzők májusban, egy országos találkozó keretében vehetik majd át az elismeréssel járó oklevelet. Az utóbbi több mint 15 évben összesen 53 hazai település nyerte el a Humanitárius Település címet, közülük Dunakiliti, Ikervár, Kocsord, Nagypirit, Nemesgulács, Szajol, Telekgerendás és Vasegerszeg már öt alkalommal.

     Kiadó: Magyar Vöröskereszt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.