2023. január 20., péntek 11:45

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. január 20., péntek (OS) - A magyar emberek szolidaritása itthon és a határon átívelően példa értékű. A keresztény civilizáció jó tanulói vagyunk. Az élelmiszer-infláció elleni küzdelemnek, mint láttuk, fontos eleme a nyolc alapvető árura alkalmazott ársapka.

        A gondoskodó állam intézkedése érinti mindazon honfitársunkat, akiknek életkörülménye miatt szüksége van az április 30-ig tartó hatósági árakra. A jobb módúaknak is köszönhetjük, hogy az Európában egyik legmagasabb élelmiszer inflációt megértik, azt elkerülhető mértékig tolerálják.
     Fentiek alapján ellenőrizni szükséges az élelmiszer beszállítók nagy- és kiskereskedelmi üzletláncok árkalkulációit. A élelmiszervásárlók elvárják, hogy a nálunk töretlenül beruházó külföldi érdekeltségű cégek most velünk "sírjanak", mert úgy illik, hogy a jövőben is együtt tudjunk kacagni. Ne feledjék, hogy a 9 %-os nyereségadó kuriózum Európában. A nyugati hasonló üzletekben a dolgozók magasabb fizetést kapnak. Az energiaköltségek Magyarországon, a helyzethez képest, alacsonyak.

     Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.