2023. január 22., vasárnap 13:51

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2023. január 22., vasárnap (OS) - A magyar kultúra napjára -

    Január 22. a Himnusz születésének napja, ami 1989 óta egyben a magyar kultúra napja is. Ünneplés helyett azonban sokkal inkább az aggodalom a meghatározó érzés, ha kultúrára gondolunk. Magyarország jövőjének a kulcsa ugyanis valóban a kultúra, a nyelv ápolása, mert leginkább ez különböztet meg, ez tesz minket egyedivé a világban. Azonban ma olyan kormánya van az országnak, amely nem támogatni és felvirágoztatni, hanem szinte kizárólag irányítani és uralni akarja a kultúrát. Ma olyan kormányunk van, amelyik előbb spórol a kultúrán, mint saját magán és teljes létbizonytalanságban tartja a kulturális dolgozókat is.

Mi, az LMP-ben a kultúrpolitika feladatának kulturális örökségünk megőrzését, a kultúra sokféleségének és a kulturális párbeszéd intézményrendszerének fenntartását, a szellemi teljesítmények ösztönzését, a lelkiismereti, szólás- és gondolatszabadság biztosítását tekintjük. Ezért meggyőződésünk, hogy ma az a dolgunk, hogy felszólaljunk és tiltakozzunk a hatalom térfoglalásával szemben.

De a legtöbbet valójában azzal tehetünk mindannyian, ha minél többet olvasunk, járunk színházba és kiállításokra, és közben minden nap felszólalunk azért, hogy ez az élmény mindenki számára elérhető legyen, mert a kultúra csak akkor lesz közös, ha mindenki a részes lehet.

LMP sajtó
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.