2023. január 22., vasárnap 17:59

A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság közleménye
    Budapest, 2023. január 22., vasárnap (OS) - A magyarországi németek deportálására, - a brutális végrehajtás első napjára - emlékeztek január 22-én Budaörsön.

    A magyarországi németek deportálására, - a brutális végrehajtás első napjára - emlékeztek január 22-én Budaörsön.

A 77 évvel korábbi január 19-iki évfordulóra, a magyarországi németek deportálására emlékeztek január 22-én Budaörsön, a Nepomuki Szent János templomban. A Magyar Himnusz elhangzása, majd a déli harangszó után a katolikus és protestáns emlékezők ezt követően a Tiszteletreméltó Mindszenty József Óvoda falán elhelyezett emléktáblánál rótták le kegyeletüket. Az emlékező énekegyüttes tagja méltósággal, énekkel emlékeztek. Ritter Imre, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának országgyűlési képviselője, a Magyar Országgyűlés Kisebbségi Bizottsága elnökének beszéde -Gedenken an die Deportation der Ungarndeutschen - után a megjelentek koszorúzással emlékeztek. A megemlékezésen sok más szervezettel közösen a Magyar-Osztrák-Bajor Társaság és a Hegyvidéki Trianon Harangja Társaság tagjai is koszorúzással emlékeztek a budaörsi emléktáblánál.

     Kiadó: Magyar-Osztrák-Bajor Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.