2023. január 23., hétfő 11:46

A Legfőbb Ügyészség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. január 23., hétfő (OS) -

        Az Integritás Hatóság elnöke tájékoztatta a legfőbb ügyészt a szervezet megalakulása óta tett lépéseiről, illetve a civil szervezeteknek is teret biztosító Korrupcióellenes Munkacsoport felállításáról és a Munkacsoportban végzett munkáról.
     A felek egyetértettek abban, hogy rövid időn belül egy munkamegállapodást dolgoznak ki, amely a két szervezet gyakorlati együttműködésének kérdéseit fogja rendezi. Az ezzel kapcsolatos megbeszélések szakértői szinten folytatódnak.
     A magyar ügyészség vádmonopóliumát az uniós pénzek felhasználásának hatékonyabb ellenőrzése érdekében hozott jogszabályok, jogszabálymódosítások sem érintik. Az ügyészség alkotmányos helyzete nem változott, független szervezet, amely csak a törvényeknek van alárendelve, más szervezet nem utasíthatja, feladata az állam büntetőigényének érvényesítése.
     Az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzéséről szóló 2022. évi XXVII. törvény (továbbiakban: IHtv.) hozta létre az Integritás Hatóságot (IH), amelynek feladata az integritás-kockázat értékelése, éves integritás jelentés készítése, korrupció felszámolását célzó ajánlások kiadása, hatósági vizsgálat lefolytatása.

     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.