2023. január 23., hétfő 13:31

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2023. január 23., hétfő (OS) - A kormány fejezze be az ámokfutást az oktatásban!

        A kormány folyamatosan megalázza a pedagógusokat, ami miatt a közoktatás az összeomlás szélére került, emiatt az LMP – Magyarország Zöld Pártja támogatja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által szervezett egy hetes országos pedagógus sztrájkot.
     Orbán Viktor kormánya évek óta folyamatosan elárulja a tanárokat. A kormány elvette a pedagógusoktól a tanszabadságot, lezüllesztette a közoktatás infrastruktúráját, anyagilag és morálisan sem becsüli meg az ágazatban dolgozókat és még a sztrájkjogot is megvonta tőlük. Ha ez nem lenne elég, akkor azokat a tanárokat, akik mindez ellen szólnak kirúgják, vagy egzisztenciájukban fenyegetik.
     Ilyen helyzetben nem csupán jogos, de támogatandó, hogy a pedagógusok országos sztrájkba kezdenek. A közoktatás Magyarország jövőjének záloga, és ez még akkor is így van, ha a Fidesz fél a tudásalapú társadalomtól, mert az fenyegeti Orbán Viktor hatalmát.

Csárdi Antal és Kanász-Nagy Máté,
az LMP frakcióvezető-helyettesei

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.