2023. január 25., szerda 12:20

A Megoldás Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. január 25., szerda (OS) - Üdvözli a Megoldás Mozgalom, hogy a kormány több évtizedes elmaradás után egy friss rendeletében engedélyezi a szennyvizek mezőgazdasági használatát! Évi több ezer milliárd forintot spórolhat Magyarország a Megoldás Mozgalom által szorgalmazott szennyvíz újrahasznosítás javaslattal.

    A Megoldás Mozgalom elnöke, Huszár Viktor és dr. Ligetvári Ferenc professzor, korábbi környezetvédelmi miniszter a legutóbbi Megoldás Mozgalom által készített youtube podcastban szorgalmazták, hogy 32 év után végre ismerje fel a kormány, hogy a szennyvízhasznosítás újragondolásával milliárdokat lehet megspórolni és rezsit is lehet csökkenteni. Úgy tűnik, a Mozgalom javaslatának hatására is, a kormány most lépett. Egy friss kormányrendelet ugyanis módosította a szennyvizek és szennyvíziszapok felhasználásának feltételeit. A kormányrendelet módosításával lehetővé válik, hogy a településeken megtisztított szennyvizeket, és az abból visszanyert vízzel, iparinövények, energianövények és vetőmag kultúrák öntözhetőek. Fontos, hogy továbbra sem lehet öntözni majd a tisztított szennyvízzel olyan mezőgazdasági terményt, amelyeket fogyasztás céljára használunk. A Megoldás Mozgalom számításai szerint a szennyvíz ilyesfajta felhasználása több ezer milliárd forint megtakarítást jelent az állami költségvetésnek. Minden országnak hatalmas energiaköltségeket okoz, hogy a szennyvízből kivonják a káros, ember által szintetizált anyagokat, a xenobiotikumokat. A teljes beszélgetés megtekinthető a MEMO youtube oldalán.
    
     Kiadó: Megoldás Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.