2023. január 25., szerda 18:04

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. január 25., szerda (OS) - Az Igazságügyi Minisztérium 2023-ban is folytatja az áldozatsegítő hálózat és szolgáltatások fejlesztését

    Dorogi Rajmund áldozatsegítésért felelős miniszteri főtanácsadó – Varga Judit tárcavezető szavait idézve – elmondta, hogy továbbra is az a cél, hogy minél magasabb szintű támogatást tudjanak nyújtani az áldozatoknak, emellett pedig az intézményi hálózatot is bővítsék a hatékonyabb működés érdekében. A főtanácsadó felhívta a figyelmet a Hétköznapi történetek podcast-sorozatra is, amelyben különböző bűncselekmények gyakorlati és pszichés hatásait mutatják be neves színészek. A jeleneteket elemző epizódok is követik, az Áldozatsegítő Központ közösségimédia-felületein elérhető videók a tárca és a Szerencsejáték Zrt. együttműködésében készültek.
Amint arról korábban tájékoztatást adtunk, az áldozatsegítő központokban 2022. december 22-e és 2023. január 6-a között is személyesen fogadták a bajba került embereket. A 2023. január 25-én megtartott koordinátori értekezleten az áldozatsegítő kollégák beszámoltak az erre az időszakra vonatkozó tapasztalataikról, valamint egyeztettek az idei évben várható eseményekről és a szakmai célkitűzésekről.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.