2023. január 31., kedd 15:42

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. január 31., kedd (OS) - MÚOSZ-állásfoglalás: Ne uralja senki a médiát  - A rendszerváltás idején minden pártnak kiemelt célja volt, hogy a pártpolitika ne uralhassa a tömegek gondolkodását. El a pártos kezekkel a médiától

    A szabad média egyik fontos feladata a mindenkori hatalom ellenőrzése, munkájának nyilvános nyomon követése. A pórázon tartott média ezt e küldetését eleve nem teljesítheti.

A média szuverenitási kérdés. Valóban az, de nem lehet az szuverén, aki utasításokat hajt végre. Nem lehet felszólításra szabadon gondolkodni! A szabad véleménynyilvánítás csak szuverén médiában valósulhat meg. A szuverenitás azonban azonnal megszűnik, ahogy a média a hatalom kiszolgálójává válik.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége számára fontos a szuverén, szabad, sokszínűen gondolkodó sajtó, a sokszínű, tényeken alapuló tájékoztatás.  Elutasítunk minden olyan törekvést – és a magyar miniszterelnök politikai igazgatójának okfejtése erre utal –, amely a sajtót a hatalmi törekvéseinek szolgálatába kívánja állítani annak érdekében, hogy uralja az országot.


     Kiadó: Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.