2023. január 31., kedd 18:06

Az Energiaügyi Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2023. január 31., kedd (OS) - Lantos Csaba energiaügyi miniszter az önkormányzati szövetségekkel egyeztetett - A kormány továbbra is az átlagfogyasztásig fenntartott rezsicsökkentéssel védi a magyar családokat

    Czepek Gábor, az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára az elhangzottakat összegezve kiemelt témaként azonosította be az intézményi árfixálás lehetőségének esetleges kiterjesztését az áramszolgáltatásra. A találkozón felvetett problémák sorába tartozik az önkormányzati gazdasági társaságok bevonása a kötelező gázmegtakarítással érintettek körébe.
A kormány az átlagfogyasztásig fenntartott rezsicsökkentéssel védi a magyar családokat. A lakossági rezsicsökkentés védelmére négyszeresére emelte a Rezsivédelmi alapot. A háztartások így változatlanul a legolcsóbban kapják a földgázt, és a második legalacsonyabb áron az áramot Európában. A rendkívüli nehézségek ellenére sikerült megőrizni az önkormányzatok és intézményeik működőképességét. Az önálló Energiaügyi Minisztérium megalakulása óta is számos kormányzati intézkedés könnyített a települések terhein, tette kiszámíthatóbbá gazdálkodásukat. A tárca rendszeres kapcsolattartásra és szakmai tapasztalatcserére törekszik a helyi vezetőkkel, önkormányzati szervezetekkel.

     Kiadó: Energiaügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.