2023. február 1., szerda 09:08

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. február 1., szerda (OS) - "Semmi sem volt igaz abból…"

    Magyarország az Unió szélére sodródott a kormány politikájának következményeként. A kormány politikája elszakadt a valóságtól, és már csak az elfoglalt magyar sajtón keresztüli hazug kommunikáció tart fenn egy olyan képzetet, mintha átgondoltan működne. Hogy ez mennyire csak egy képzet, azt jól mutatja az a tavalyi adótörvény-módosítás, amely a kata-vállalkozásokat érintette.

A Jobbik már akkor jelezte, hogy Európa közepén elfogadhatatlan bármilyen adó év közbeni módosítása, ahogy elfogadhatatlan bármilyen vállalkozási forma év közbeni megszüntetése, módosítása. A kata 2022. szeptemberi megváltoztatása mindkettőt érintette. Ez a módosítás egyrészt szembement azzal a konzervatív nemzetpolitikával, amely a magyar középosztály megerősítését célozná alacsony adóterhek mellett, másrészt azzal, hogy az adóegyszerűsítések révén, annak könnyebb feldolgozása okán, minél kisebb legyen az állami bürokrácia.

A Jobbik már akkor is tudta, hogy a katával szemben felhozott kormányzati érvek hamisak, hazug állításokon alapulnak. A kisebbségben dolgozó, államfüggetlen magyar média utánament a problémának, és a 24.hu-n robbant a hír: még az Adóhivatal is beismerte: a kata-változtatások mögötti kormányzati retorika semmilyen szakmaiságot nem tükrözött, kizárólag a politikai retorika része volt.
     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.