2023. február 1., szerda 10:37

A Magyar Természetjáró Szövetség közleménye
    Budapest, 2023. február 1., szerda (OS) - Idén is lesz Gerecse50, mától lehet online nevezni

    A teljesítménytúrázók egyik legismertebb rendezvénye a Gerecse50 idén is tavaszköszöntő megmérettetésre hívja a tapasztalt kilométergyűjtőket, az első teljesítménytúrájukra készülőket, az idősebbeket, a fiatalokat és a családdal érkező legfiatalabbakat április harmadik szombatján.
A 41. Gerecse 50 teljesítménytúrára készül a Magyar Természetjáró Szövetség és az alapító Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség, hogy folytatva az évtizedes hagyományokat, az ország második legidősebb teljesítménytúrája az idei évre ismét megújuljon egy kicsit.
A már klasszikus távok, az  50, 30, 20 és 10 kilométeres túrák induló- és érkezőpontja idén is Tatabánya lesz, ám kihasználva a város fejlődését és fejlesztéseit, az idei évtől a Gerecse 50 rajtközpontjának és a célnak is  a felújított, modern és rendezvényekhez ideális Megyeháza tér ad otthont.
A túrákra nevezni a már szintén megszokott online nevezéssel a rendezvény honlapján lehet.
A túrákon továbbra sem a beérkezés sorrendje számít, hanem a szintidőn belüli teljesítés, amihez a digitalizált ellenőrzőpontok adnak segítséget az idei évben is. A leghosszabb táv sikeres teljesítéséért a megszokott fém jelvény jár, a rövidebb távok időn belüli beérkezői fa kitűzőt kapnak. Minden résztvevő online oklevelet tölthet le magának, amit a szervezők a környezet védelme érdekében idén sem nyomtatnak ki a várhatóan több ezer túrázó számára.

     Kiadó: Magyar Természetjáró Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.