2023. február 1., szerda 13:20

A Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesületének közleménye
    Budapest, 2023. február 1., szerda (OS) - Február közepén újra családi napra hív minden érdeklődőt a Tudatos Vásárlók Egyesülete, melynek központi témája idén is a közösségi mezőgazdálkodás. A résztvevők találkozhatnak az ország több közösségi gazdaságának képviselőjével. Továbbá színes programokkal, előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, magcserével, kézműveskedéssel, sőt, gyerekprogramokkal is várják a résztvevőket, – mindezt a fenntarthatóság jegyében -  központi helyszínen, Budapesten.

    Észak-Amerikától Ázsiáig februárban végén tartják a közösségi mezőgazdálkodás nemzetközi napját. Ez a legrövidebb élelmiszer ellátási forma, amelyben a családok egy teljes szezonra szerződnek közvetlenül a gazdával, aki cserébe friss, sokszor aznap leszedett zöldséget szállít. Hazánkban március végéig tart az időszak, amikor a vásárlók csatlakozhatnak az aktuális szezonra, és ezáltal átalánydíjért cserébe minden héten jó minőségű, helyi, szezonális, és legtöbbször bio élelmiszerhez juthatnak. A délután első felében a szervezők szakmai előadásra és beszélgetésre hívja a gazdákat és más érdeklődőket. A fő téma az éves pénzügyi tervezés lesz a jelenlegi inflációs nyomás kontextusában. Ez után a gazdaságok bemutatkoznak a nagyközönségnek, valamint lesznek előadások, kerekasztal beszélgetések a témában, párhuzamosan pedig magbörze, kézműves foglalkozások és gyerekprogramok várják az érdeklődőket. A teljes program megtekinthető a Tudatos Vásárlók Egyesületének weboldalán.
     Kiadó: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.