2023. február 1., szerda 20:08

A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság közleménye
    Budapest, 2023. február 1., szerda (OS) - 90 éve, 1933. február 1-én hunyt el Sajó Sándor költő

90 éve, 1933. február 1-én hunyt el Sajó Sándor költő
Sajó Sándor - költő, tanár, drámaíró, korábbi tankerületi királyi főigazgató, MTA levelező tag - emléktáblája előtt emlékeztek a Magyar-Osztrák-Bajor Társaság és a Hegyvidéki Trianon harangja Társaság tagjai. A Felvidéken született és 90 éve elhunyt költő utolsó lakhelye a budapesti XII. kerületi Csörsz u. 1. szám alatt volt. Az emlékezők az egykori lakóházánál, mécsesek gyújtását követően idézték fel a kiváló ember életét, - korának egyik legkiválóbb, a Magyar Nemzet összetartozásáért folytatott - küzdelmét. Az Ipolyságról elindult költő, selmecbányai, lyceumi középiskolai tanulmányait követően Budapesten az egyetem bölcsészeti karán kapta meg diplomáját. Neki az imádott Haza és nemzete egyaránt volt kedves a Felvidéken, Erdélyben és a Délvidéken is. Síremlékénél - Fiumei úti Nemzeti sírkert - sokan emlékeznek a nagylelkű tanár, drámaíró, költőre a nagyszerű emberre.

Kiadó: Magyar-Osztrák-Bajor Társaság