2023. február 2., csütörtök 08:01

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. február 2., csütörtök (OS) - Új, ügyfélbarát módosításokat vezet be a Kormány a lakásbiztosítások piacán

        A Kormány 2023. február 1-jei ülésén elfogadta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium javaslatát és a lakásbiztosítások szabályozásának átalakításáról döntött, a vonatkozó jogszabály a Magyar Közlönyben kihirdetésre került. 2023. április 30-tól – tehát kellő felkészülési időt hagyva – a törvénymódosítás értelmében új, az ügyfelek érdekeit szolgáló változások lépnek életbe.
     Nagy Márton az intézkedésektől azt várja, hogy fokozzák a versenyt a lakásbiztosítási piacon, tovább erősítik a fogyasztók védelmét és kibővítik az ügyfelek lehetőségeit. A gazdaságfejlesztési miniszter álláspontja szerint ahhoz, hogy 2023-ban hazánk a háború és a káros szankciók ellenére is elkerülje a recessziót, a gazdaság minden területén növelni kell a versenyt és a versenyképességet. Ezt a célt szolgálja a Kormány döntése.

     Kiadó: Gazdaságfejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.