2023. február 2., csütörtök 14:31

A Lánglovagok Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. február 2., csütörtök (OS) - A Lánglovagok Egyesület a KRESZ módosítását kezdeményezi.

    Gyakori probléma, hogy az autósok a föld feletti tűzcsaphoz túl közel várakoznak, a föld alatti tűzcsapok aknájára ráparkolnak. Arra hivatkoznak, hogy a KRESZ alapján ez nem tilos, pedig az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet használati szabálya alapján szabadtéren a tűzoltó vízforrások hozzáférhetőségét, akadálytalan megközelíthetőségét állandóan biztosítani kell, azokat eltorlaszolni még átmenetileg sem szabad.
A Lánglovagok Egyesület a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (KRESZ) módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy a tűzcsaptól számított 1 méteres sugarú körben – függetlenül attól, hogy útburkolati jel vagy jelzőtábla esetlegesen engedélyezné – járművel való várakozás tilos legyen. Ezt a távolságot, mint manipulációs tér, a Fővárosi Vízművek Zrt. belső szabályzata is előírja, és annak szükségszerűségét egy budapesti hivatásos tűzoltó által készített szakmai tanulmány alátámasztotta.
Az, hogy hol van föld feletti tűzcsap, elég egyértelmű, a föld alatti tűzcsapok esetében – amennyiben annak aknáját valaki nem ismeri fel – segítség a tűzcsapjelző tábla, ami kötelezően megtalálható a tűzoltó vízforrások közelében.
    
     Kiadó: Lánglovagok Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.