2023. február 2., csütörtök 14:41

A Vadmadárkórház Természetvédelmi Alapítvány közleménye
    Budapest, 2023. február 2., csütörtök (OS) - Bravúros műtét a Vadmadárkórházban! Súlyosan roncsolódott a lába egy amazon papagájnak, de egy bravúros helyreállító műtétet követően ismét teljes értékű életet élhet.

    Bravúros műtét a Vadmadárkórházban!
Egy csodálatos amazon papagájnak súlyosan roncsolódott a lába, négy ujját elvesztette volna … a madár gazdái ahogy észrevették, hogy baj van, azonnal indultak tollas kedvencükkel és a négy leszakadt lábujjal Sukoróra a Vadmadárkórházba. Ilyen súlyos helyzetben nincs idő a várakozásra, azonnal elkezdte a műtétet dr. Berkényi Tamás egzotikus szakállatorvos. Azt gondolnánk, hogy talán az egyetlen megoldás a sérült láb amputálása lehet. Dr Berkényi Tamás azonban soha nem az egyszerűbb megoldást keresi, hanem a legjobbat. Most is mindent megtett! Bravúros műtétet hajtott végre: a madár két lábujját sikerült megmenteni a helyreállító műtéttel!
Persze, hosszú még a gyógyulás, de a madár két ujjal tud majd kapaszkodni, ülni az ágakon, azaz teljes értékű életet élhet!

     Kiadó: Vadmadárkórház Természetvédelmi Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.