2023. február 2., csütörtök 15:23

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. február 2., csütörtök (OS) - Nem szabad elvenni Szolnoktól a víziközmű hálózatot! -

    Ma adta át az államnak a víziközművet Szolnok városa, ami óriási veszélyt jelent a város és környékének ivóvíz ellátására. Nincs garancia, hogy a szükséges fejlesztések megtörténjenek, melyek elengedhetetlenek lennének, hiszen Szolnokon napi szintű csőtörések vannak és nincs szétválasztva a szennyvíz és a csapadékvíz elvezetése sem. Felmerült a gyanú, hogy a kormány azért vette el Szolnoktól a víziközmű -hálózatot, hogy könnyebben telepíthessen akkumulátorgyárat az emberek megkérdezése nélkül.

Magyarország komoly ivóvízellátási válságba juthat, ha nem tesz a kormányzat mielőbbi érdemi lépéseket a problémák megoldása érdekében. 2010 után duplájára nőtt az ivóvízellátási rendszert érintő csőtörések száma, az ivóvíz 20 százaléka elszivárog a rossz csőhálózat miatt, miközben a vízvezeték-rendszerek 80 százaléka kockázatos vagy kiemelten kockázatos állapotú. Legalább 200 milliárd forintot kell biztosítani, hogy elkerüljük a víziközmű ágazat összeomlását.

Az LMP szerint az államnak nem lesz szándéka olyan fejlesztéseket megvalósítani Szolnokon, ami megoldaná a rendszeres csőtöréseket, és azt sem, hogy szétválasszák a szennyvíz és csapadékvíz levezetését, ezzel megakadályozva, hogy a Meder utca és a Pozsonyi úti aluljáró újra víz alá kerüljön egy nagyobb esőzéskor.
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.