2023. február 2., csütörtök 16:20

Az Egyesület a Római Partért közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. február 2., csütörtök (OS) - HÁTTÉRHATALOM URALJA A RÓMAI-PARTOT?!

    Egyesületünkkel, annak 2006-ban történt megalakulása óta az alapítók magáneszközeit felhasználva folyamatosan hívjuk fel a hatóságok, politikai pártok figyelmét a Római parton uralkodó áldatlan jogi és környezetvédelmi állapotokra.

1. Feltártuk, hogy a Királyok útja – Nánási út vonalán található árvízvédelmi védműnek nem nevezhető földgát/homokdomb szakaszok engedélyezési dokumentációja nemcsak hiányos, hanem egyenesen közokirathamísítás bűncselekményét meríti ki! Ki kell mondani, hogy gyakorlatilag engedély nélkül, jogszabályokkal ellentétes módon került elhelyezésre egy közforgalmi úton az 1954-es és 1965-ös árvizek alkalmával, katasztrófahelyzet idején IDEIGLENESEN! Ma sem tudni, hogy az árvizeket követően az ideiglenes nyúlgátat miért nem vitték el a helyszínről, miért szabdalták szakaszokra, miért hagyták itt immár 69 éve ideiglenesen?! Ezek a homokdomb szakaszok csak a megtévesztést szolgálják, védelmet nem biztosítanak! Ezek a tények szakvéleményekkel vannak alátámasztva! A Királyok útja – Nánási út vonalán található homokdomb szakaszok csak a védelem hamis illúzióját keltik a laikus szemlélő számára!

2. Feltártuk, hogy Óbuda és a Főváros Önkormányzata az Alkotmánybíróság határozataival szemben már 10. éve változtatási tilalommal sújtja a helyi ingatlantulajdonosokat, miközben az ország legmagasabb építmény- és ingatlanadóját veti ki a területen élőkre és vállalkozókra.
     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.