2023. február 2., csütörtök 16:20

Az Egyesület a Római Partért közleménye (3. rész)
    Budapest, 2023. február 2., csütörtök (OS) -

    Fentiek ellenére kijelenthető, hogy sajnálatos módon hiába fordulunk önkormányzatokhoz, hatóságokhoz, kormányhivatalokhoz, az un. "illetékes szervekhez" kérve a hatályos környezetvédelmi és egészségügyi határértékekre vonatkozó, jogszabályok betartását, állandóan negligálják, elutasítják kéréseinket.

A "Rómait, mint utolsó természetes partot" tüntetik fel, ami semmilyen szinten nem állt/áll meg. Egy súlyosan fertőzött, elhanyagolt területről beszélünk. A területet, amely súlyosan szennyezett és környezetkárosító, tekintettel arra, hogy nagy részben nincs csatornázva és a vendéglátóhelyek zöme a Duna medrében működik, ami önmagában is ellentétes minden környezetvédelmi előírással.

Úgy látjuk, hogy

1. Évtizedek óta folyamatosan milliárdos megrendeléseket juttatnak tervező irodáknak a Római-partra vonatkozó tervezési munkákra történő hivatkozással. (1978, 1993, 1997, 2003, 2007, 2011, 2013-14, 2017, 2018, 2020-23)

2. Árvízvédelem címén jelentős túlszámlázások történnek mind a munkadíj, mind pedig az anyagköltség tekintetében, folyamatos bevételt biztosítva egyes vállalkozói csoportoknak.

Megjegyezzük, hogy a Duna más partszakaszain illegálisan beépített területek, ingatlanok már kaptak árvízvédelmet, míg a Római-part teljesen szabályosan, jogszerűen (építési engedéllyel) beépített ingatlanjai immár 69 éve ennek még mindig híján vannak!

     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.