2023. február 2., csütörtök 16:20

Az Egyesület a Római Partért közleménye (4. rész)
    Budapest, 2023. február 2., csütörtök (OS) -

    Itt lenne az ideje a Római-part torkát szorongató háttérhatalom felszámolásának, aminek egyetlen módja, hogy a Római-parti árvízvédelmi védmű oda kerül, ahol annak ésszerű, a jogszabályokban nevesített helye van, vagyis a Duna partjára. A hatályos jogi szabályozás szerint is az árvízvédelmi védművet a Duna-partjának 50-méteres zónájában kell megépíteni.

Bízunk abban, hogy a Fővárosi Önkormányzat Képviselői józan döntést fognak hozni februárban, hogy nem a háttérhatalom igényének rendelik alá a Római-parton élők és tulajdonnal rendelkezők árvízvédelemhez fűződő törvényes jogát.

Amennyiben a közhatalom képviselői betartanák a hatályos jogi szabályozásokat, és nem valaki mások érdekét szolgálnák ki, akkor kimondanák az igazságot! Észre kellene venniük, hogy a Római-parton élő embereket hogyan sanyargatják, szegregálják immár 69 éve. A 69 év már nem véletlen, az már magáért beszél! A korábban itt élőkkel, azok leszármazóival van valakiknek nagy problémája?! A védmű elhelyezésének kérdése csak kifogás, álca, hiszen most már olyan technikai megoldások vannak, hogy árvízmentes időben nem is lehet észrevenni a védművet, mivel a mobil védmű alapja a földbe van süllyesztve.Miért akarnak minket több méteres falak mögé szóritva Gettóba zárni és életünket ingatlanjainkat  elpusztítani?


     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.