2023. február 2., csütörtök 22:11

A Tempus Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2023. február 2., csütörtök (OS) - A Fővárosi Ítélőtábla ítélete alapján, az Emberség Erejével Alapítvány felperesnek Tempus Közalapítvány alperes elleni ügyében hozott, a felek fellebbezéseit egyaránt elutasító döntése folytán jogerőre emelkedett a Fővárosi Törvényszék ítélete, amely megállapította, hogy az alperes a felperest a véleménye miatt közvetetten hátrányosan megkülönböztette azzal, hogy az Erasmus+ pályázatát 2020. augusztus 31. napján elutasította, mert felhívása ellenére nem nyilatkozott a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvény szerinti működéséről.

    
Kötelezte a bíróság az alperest, 15 napon belül fizessen meg felperesnek 600.000 Forint sérelemdíjat és ezen összeg után 2020. augusztus 31. napjától a kifizetés napjáig járó, késedelemmel érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamattal megegyező kamatot és viselje a felperesi perköltséget.

Jelen közlemény a bíróság ítélete alapján az alperes bocsánatkérése, ami a Közalapítvány honlapján is megjelenik, továbbá a Magyar Távirati Iroda számára is megküldésre kerül.
     Kiadó: Tempus Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.