2023. február 3., péntek 14:22

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2023. február 3., péntek (OS) - Az LMP Recskre hívja az energetikai minisztert! -

    A Recsken nyíló andezitbánya a dokumentumok szerint hivatalosan 200 méteres távolságra van a bánya a lakott területtől, gyakorlatilag a recski Hunyadi úttól alig néhány méterre húzódik az a hegyvonulat, ahol megindultak az előkészítési munkálatok. A recski embereket nem kérdezték meg a bányanyitásról: 2020 folyamán, a Covid-időszak alatt a polgármester trükkös módon, egyszemélyi döntéssel járult hozzá a beruházáshoz.

Az LMP írásbeli kérdéssel fordult az energetikai miniszterhez, elfogadhatónak tartja-e, hogy a hatóságok úgy adnak engedélyt egy falu határában található, a lakosságot közvetlenül is érintő andezit bánya megnyitásához, hogy nem tájékoztatják az embereket és nem veszik figyelembe a véleményüket. Az írásbeli kérdésre Steiner Attila államtitkára válaszolt, pontosabban leírta, hogy a környezetvédelmi hatóság valóban engedélyezte a bányászati tevékenységet.

Ezért az LMP levelet és újabb írásbeli kérdést is írt Lantos Csabához, melyben arra invitálja, hogy ő és államtitkára, Steiner Attila látogassanak el Recskre, győződjenek meg róla közösen, hogy a bánya mennyire összeegyeztethetetlen a helyi emberek lakhatásával, az élhető környezettel. Egy település életét döntően befolyásoló beruházásról nem lehet kizárólag a minisztériumból véleményt alkotni, ez olyan ügy, amit személyesen is látni kell!

Kanász-Nagy Máté,
az LMP frakcióvezető-helyettese
    
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.