2023. február 3., péntek 21:36

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. február 3., péntek (OS) - Rákellenes Világnap, február 4. - A mozgás fontossága

        A Rákellenes Világnap alkalmából az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák ellen Egyesület a mozgás kockázatcsökkenő szerepére hívja fel a figyelmet.
     Szombaton, az Arena Mallban rendezendő eseményen a résztvevők kipróbálhatják a fittball edzést. A Nemzeti Rákellenes Program a WHO ajánlása alapján az egyik fontos kockázatcsökkentő tényezőként említi a rendszeres mozgást és a túlsúly elkerülését.
     A gyógyuló betegek rehabilitációjában is nagy szerepe lehet a testmozgásnak, akár az egészen egyszerű sportnak is. Szervezett rehabilitációs lehetőség ma még kevés helyen áll az emlődaganattal érintettek rendelkezésére. Az egyesület mindenkit arra ösztönöz, hogy törekedjen a mozgásprogramokon való részvételre, akár csoportosan, akár egyénileg. E célból speciálisan mellműtötteknek készült videós tornaprogramokat is megjelentettünk.
     Az eseményen a mozgás mellett az érdeklődők mellrák kvíz kitöltésével gyarapíthatják tudásukat, és választ kaphatnak a szűrésekkel vagy a betegséggel kapcsolatos kérdéseikre.
     A Rákellenes Világnapot 2000. február 4-től rendezik meg. Ezen a napon írták alá Párizsban a nemzetközi Rákellenes Chartát, mely az összefogás fontosságát hirdeti a kutatás, a megelőzés és a kezelések hatékonyabbá tételének területén.
    
Részletek az egyesület weboldalán és közösségi oldalán, tel.: +36 30 371 8092


     Kiadó: Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.