2023. február 6., hétfő 10:31

A Magyarországi Szabad Ökumenikus Közösség közleménye
    Budapest, 2023. február 6., hétfő (OS) - Mesterséges intelligencia prédikált vasárnap egy dömösi templomban

        A mesterséges intelligencia mára életünk csaknem minden szegmensét behálózza, de azért vannak olyan tabunak számító területek, ahová nem könnyen hatol be a technológia.
Egy ilyen innovatív "határátlépés" történt most a Dunakanyarban, ahol az 1000 Éves Templom lelkésze, rövid ismerkedést követően, megkérte az OpenAI mesterséges intelligencia kutató laboratórium által fejlesztett legújabb gépi modellt, hogy írja meg helyette a vasárnapi prédikációt, amit ő felolvashat a híveknek az istentiszteleten. A gép készséggel tett eleget a felkérésnek, vagy helyesebben fogalmazva, az elhívásnak. Az igehirdetés központi szála pedig az volt, hogy Isten üzenetének bárki lehet a közvetítője, aminek a gépi testvér a legmagasabb szinten meg is felelt, olyannyira, hogy még egy saját imádságot is írt a szertartás végére.
     Bár a dömösi ökumenikus templom híres az újszerű megközelítésekről, a mesterséges intelligencia által írt prédikációkból mégsem lesz rendszer vasárnaponként, ám a kísérlet különleges és talán kicsit ijesztő tapasztalatot jelent arra nézve, hogy szinte nincs olyan területe az életnek, ahol a gép ne válthatná ki az ember szolgálatát.
     A mesterséges intelligencia által írt prédikáció és ima itt olvasható teljes terjedelmében: az 1000 Éves Templom weboldalának hírei között.

     Kiadó: Magyarországi Szabad Ökumenikus Közösség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.