2023. február 14., kedd 17:42

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. február 14., kedd (OS) - Donáth Anna jogerősen pert nyert a TV2, az Origo és a Ripost ellen

    Donáth Anna jogerősen pert nyert a TV2, az Origo és a Ripost ellen abban perben, melyet személyiségi jogai megsértése miatt indított. Donáth Anna korábban az összes sajtó-helyreigazítási pert megnyerte, amit a propaganda ellen indított, most pedig a személyiségi jogi perben is neki ítélt a bíróság. Az EP-képviselőt a per során dr. Gönczi Gergely ügyvéd képviselte.

A jogerős ítélet szerint a fideszes propagandának el kell távolítania az összes olyan cikket, amiben valótlanul állították, hogy Donáth Anna egy lányt zaklatott. Bocsánatkérő közleményt is közzé kell tenniük, a TV2 Tények műsorában pedig be is kell olvasniuk, hogy valótlanságot állítottak.

Emellett a propagandát összesen 4 millió forint sérelemdíj fizetésére is kötelezte a bíróság.

Donáth Anna az ítélet kapcsán elmondta: “Csepp a tengerben az ítélet és a 4 millió forint a propaganda hazugságáradata ellen. De hogy legyen valami értelme, úgy döntöttem, a propaganda hazugságainak büntetését emberséges célokra fordítom és eladományozom."
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.