2023. február 24., péntek 12:42

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2023. február 24., péntek (OS) - Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Emberi életeket csak békével lehet megmenteni

A magyar álláspont teljesen világos: Mi a béke pártján állunk – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf az egy évvel ezelőtt kitört orosz-ukrán háború alkalmából közzétett videójában.

A honvédelmi miniszter szerint kiemelt veszélyt jelen a háború eszkalációja, hiszen míg egy évvel ezelőtt a háború kitörésekor több európai nagyállam és NATO-tagország kifejtette, hogy az Ukrajnának nyújtott segítség csak az élet kioltására alkalmatlan felszerelésekkel és eszközökkel megvalósítható, ma már a kor legmodernebb katonai páncélosai tartanak az orosz-ukrán front irányába.

Magyarországnak ki kell maradnia ebből a háborúból tűzszünetre, béketárgyalásokra van szükség, hiszen emberi életeket csak békével lehet megmenteni – fogalmazott a miniszter.

A Honvédelmi Minisztérium fenntartja a haderő további fejlesztését annak érdekében, hogy a magyar emberek biztonságát és védelmét garantálja.

Kiadó: Honvédelmi Minisztérium