2023. március 3., péntek 07:45

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. március 3., péntek (OS) - KEP online törzsasztal fórum

        A KEP online törzsasztal fórumát "Németország helyzete és a magyar-német kapcsolatok az európai kihívások árnyékában" témakörben tartotta meg, amelyet Németh László a KEP pályázati és projektmenedzsere nyitott meg. Prof.Kovács Árpád, a KEP elnöke beszélt a magyar-német gazdasági kapcsolatok jelentőségéről. Juhász Imre, volt nagykövetségi gazdasági tanácsos bemutatta a német gazdaság egyes sajátosságait, kitért a német gazdaság főbb kereskedelmi partnereire, köztük hazánk ezen a téren betöltött szerepére, a szankciók hatásaira a német gazdaságra, valamint a magyar-német kereskedelmi kapcsolatok volumenére, összetételére, és a német működő tőke magyarországi szerepére. Prof.Pók Attila, az EMMT alelnöke a kultúra és a politika szerepéről beszélt a magyar-német kapcsolatokban, a politikai kultúra összefüggéseit vizsgálta. Röviden ismertette az érintett intézményeket: a Német-magyar Fórumot, a Bertelsmann alapítványt, az Andrássy egyetemet. Kitért a kultúra területén elért eredményekre, az elismerésekre, melyeket Konrád György, Kertész Imre, Esterházy Péter, Holger Fischer kaptak. Kiemelte az Adenauer alapítvány különleges szerepét. Előadása végén a perspektívák között említette az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat tevékenységét. Az előadásokat követően az előadók válaszoltak a hallgatók által feltett kérdésekre.
     A program végén a KEP elnöke köszönte meg az előadóknak a színvonalas előadásokat, és reményét fejezte ki, hogy lesz folytatása ennek a témának.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.