1993. szeptember 10., péntek 00:00

Tiltakozás
    

    1993. szeptember 10., péntek - A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a Kisgazdapárttal annak szellemiségével ellentétes, külső erők, legújabb akciójukként, fondorlatos módon gróf Bethlen Istvánt, MDF-es képviselőt akarják a Kisgazdapárt elnöki székébe ültetni.
    Gróf Bethlen István személye számunkra azért is elfogadhatatlan, mert 1990-ig külföldön élt és így nem ismeri a magyar parasztság és a polgárság 50 éven keresztül elszenvedett sérelmeit. Ezt támasztja alá az is, hogy gróf Bethlen ellene szavazott a reprivatizációnak. Nem akarja, hogy a magyar paraszt kiút nélkül visszakapja ősei földjét. Nem akarja, hogy a magyar polgár visszakapja a jogtalanul elvett házát, üzletét, műhelyét. E helyett a kárpótlást és a privatizációt támogatja. A vagyonelszámoltatást is ellenzi.
    A Kisgazdapártnak van legitim, választott vezetője, dr. Torgyán József  Ő az általa vezetett párt 1994-es választási programjába felvállalta a reprivatizációt, a még lehetséges keretek között. Akkor miért van szükség új, idegen, a kisgazda szellemiséggel szemben álló elnökre? Azért, hogy kicsúfolják a magyar parasztság és polgárság igazságos tulajdonrendezésére irányuló jogos követelését?
    Ilyen elnöki manőverből nem kérünk.
    Mi ezt úgy látjuk, hogy ez nem más, mint süllyed a hajó és az okos kapitány igyekszik a fölös terhektől, a jelen esetben a már fölöslegessé vált MDF-es képviselőtől megszabadulni.
    Ezért felszólítunk minden igaz magyar embert, minden Keresztény Nemzeti Összefogáshoz tartozó szervezetet, hogy emelje fel tiltakozó szavát az ilyen manipulációk ellen.

     A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete
                              elnöksége

     (OS)


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.