2023. március 13., hétfő 15:09

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2023. március 13., hétfő (OS) - Felelős kormány nem épít gázerőműveket! -

Orbán Viktor szabadságharcot vív nemzeti függetlenségünk ellen, amikor gázerőműveket akar telepíteni Kelet-Magyarországra. Ugyanis ezeket az erőműveket orosz gázzal kell táplálni, ami nem segít abban, hogy leváljunk az orosz függésről, és abban sem, hogy megszabaduljunk a fosszilis energiahordozóktól.

Nem mond igazat az Energiaügyi Minisztérium sem, amikor azt próbálja bemesélni az embereknek, hogy a gázerőművek fogják előmozdítani a klímavédelmi és karbonsemlegességi vállalások teljesítését. Semmit sem ért a zöldpolitikából az, aki azt állítja, hogy fosszilis energiára épülő erőművek segítenek majd a zöld átállásban. Ezzel csupán a Debrecenbe vagy Nyíregyházára települő akkumulátorgyárak óriási energiaigényét akarják kiszolgálni.

Magyarország így is 90 százalékban import gázra szorul, a gázerőművek telepítése pedig sok mindent fog csinálni, de biztos nem fogja csökkenteni a gázfüggőségünket. Itt egyértelműen arról van szó, hogy Orbán Viktor az orosz gáz felhasználásával segíti a kínai akkugyárakat, hogy eladják terméküket a német autógyáraknak, a profitot pedig kivigyék az országból.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja álláspontja szerint a kormánynak abba kell hagynia az ámokfutását, hogy az energiapolitikától kezdve mindent annak rendeljen alá, hogy akkumulátorgyarmattá tegye Magyarországot. Valódi zöld átállásra van szükség!

LMP Sajtó
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja