2023. március 15., szerda 18:45

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. március 15., szerda (OS) - Árnyékkormány: Támogatjuk a Pedagógusok Szakszervezetének céljait!

    Népszavazást kezdeményezett a Pedagógusok Szakszervezete öt olyan égető közoktatási kérdésben, amelyek tisztázása nélkül az iskolák zavartalan működése nem biztosítható Magyarországon. Egy európai országban a kormány ezekről a kérdésekről automatikusan megkérdezné a szakmát és az érintetteket, az már az Orbán-kormány szegénységi bizonyítványa, hogy az egyik legnagyobb pedagógusszervezetnek egy népszavazási kezdeményezéssel kell ezekre felhívnia a figyelmet.

Az Árnyékkormány teljes mellszélességgel támogatja a Pedagógusok Szakszervezetének céljait és a tanárok közös fellépését, mert gyökeres változás nélkül nem menthető meg az összeomlás szélére sodródott magyar közoktatás. Az Árnyékkormány szerint minél hamarabb kezelni kell az egyre súlyosabb tanárhiányt és a szakmai problémákat, többek között 45 százalékos béremelést kell adni a tanároknak. Erre az Orbán-rendszer láthatóan képtelen és alkalmatlan, ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyar diákok azt az európai szintű oktatást kapják, amit megérdemelnek.

Barkóczi Balázs

Oktatási és kulturális árnyékminiszter
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.