2023. március 17., péntek 13:23

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2023. március 17., péntek (OS) - Hívassa be megint az orosz nagykövetet a magyar külügyminiszter! -

    Az orosz állami televízió szerint az 1956-os forradalmat a nyugati nagyhatalmak szervezték. Nem újkeletű gondolat ez, a szovjet időkből is jól emlékszünk az ellenforradalmi keretezésére az 1956-os eseményeknek, így pedig jól illeszkedik Vlagyimir Putyin re-szovjetizációs politikájához. 2016-ban is volt már hasonlóra példa, akkor a mi követelésünkre a külügyminiszter behívatta az orosz nagykövetet és kifejezte tiltakozását. A Külügyminisztérium akkori közleménye szerint: "senkitől sem viseljük el, hogy megalázó módon beszéljen az 1956-os forradalomról és a forradalom hőseiről.".

Ez utóbbi mondattal teljesen egyetértünk. Senki sem, de főként nem az egykori elnyomók mai propagandája nem vonhatja kétségbe 1956 hőseinek tetteit. Ezért elvárjuk a külügyminisztertől, hogy úgy, mint 2016-ban, most is hívassa be a nagykövetet és újfent fejezze ki a tiltakozását. Ez egy olyan alapvetés, amit nem lehet feláldozni a jelenlegi Kreml-pártiság oltárán.

LMP Sajtó
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.