2023. március 22., szerda 15:07

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (6. rész)
    Budapest, 2023. március 22., szerda (OS) -

    Ennek a projektnek a részeként épült meg Kőbányán a most átadott válogatómű is, amely Budapesten a sárga fedelű kukákból szelektíven gyűjtött csomagolási vegyeshulladék kétharmadát, évi 15 ezer tonna műanyag-, italoskarton és fémhulladék további válogatásával, összesen nyolcféle anyagáramot tesz alkalmassá az újrahasznosításra, amelyek így alapanyagként kerülnek vissza a gazdasági körforgásba. A válogatás után visszamaradó szennyezett, vagy nem újrahasznosítható anyagokat termikusan hasznosítják.
A Budapesti Közművek az elmúlt évek során megvalósította, hogy az általa Budapesten és az agglomerációban begyűjtött hulladék jelentős részét, több, mint 70 %-át lerakás helyett valamilyen technológiával hasznosítani tudja. Ez jelentős előrelépés a fenntartható, körforgásos hulladékgazdálkodás irányába, egyúttal az Európai Unió tagállamai számára a hulladékgazdálkodás terén elérendő sarokszámok teljesítésében is komoly eredmény.  

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.